top of page

Nya samarbetsprojektet mellan de nordiska bankerna kallas P27. Tanken är att modernisera och förbättra betalningar inom Norden. P27 är fortfarande under utveckling men nu börjar bankerna att gå över från bankgirobetalningar till betalningar med nya format. En del använder andra namn när man pratat om P27 som Camt, ISO20022 och Pain vilket egentligen är olika namn på det filformat som används.

MyClub

Banksamarbete

P27 kommer initialt inte påverka medlemmar som betalar, men det blir en hel del förändringar från det att betalningen görs till att den prickas hos oss i MyClub. Vi på MyClub har dialog med respektive bank och kommer ha stöd för P27 innan bankgiro kopplas ner hos respektive bank. Först ut för oss är SEB och Nordea.

När ni går över från bankgiro till P27 kommer ni att göra det inne på er bank. Exakt hur det ser ut beror på bank. Era avtal med banken kommer behöva uppdateras, men den informationen får ni från banken. När ni gjort klart med banken kommer banken meddela oss och vi kommer automatiskt koppla över er. Vi rekommenderar att göra bytet när man kanske inte har allt för många inkommande betalningar med risk att det kan bli någon eller några dagar där filer inte genereras varken av bankgirot eller hos er bank. Mer än så kommer detta inte betyda för er.

På sikt hoppas vi på MyClub att tack vare att vi nu gör integrationer med respektive bank kan hitta fler sätt att ta betala och hantera betalningar till och från er förening ännu bättre och ännu mer automatiserat. För ytterligare frågor kring P27 hänvisar vi till er bank. För fler frågor om hur och när vi på MyClub integrerar med er bank får ni gärna kontakta oss.

WhatsApp Image 2023-03-09 at 23.31.06.jpeg
nordea.logga.png

Integrerade banker

bottom of page